diumenge, 21 d’abril del 2013

Dedalió, Ceix i Alcíone

Dedalió, un home guerrer i disposat a fer ús de la força, era el fill de Lucífer i el seu germà era Ceix, rei de Traquis. La seva fill era Quíone,d'una gran bellesa. Febos i Mercuri, el fill de Maia, van veure a Quíone i ambdós es van enamorar d'ella. Mercuri i Febos van violar-la.
Van passar nou mesos i van néixer dos bessons: Autòlic i Filammó. El primer era fill de Mercuri i el segon de Febos.
carregada de vanitat va afirmar que era superior a Diana. Aquesta agafà l'arc i va disparar una fletxa a la llengua de Quíone i la matà.
Dedalió al veure com la cremaven, va fugir i va arribar al Parnàs, desitjant la mort, però Apol·lo el va convertir en una au.
Un bon dia, Ceix va decidir anar a consultar l'oracle del déu Apol·lo  a Claros, situada a l'Àsia Menor.
 Durant la travessia van haver-hi molts problemes. Ceix pensava en Alcíone tota l'estona. Ceix va ser submergit per culpa d'una paret d'aigua, fins que finalment va morir.
Juno demana a la seva missatgera Iris d'anar a la mansió del Son i d'ordenar-li que enviï a Alcíone un somni amb la figura de Ceix per així fer-li saber la seva mort.
La desesperació va fer que es llencés a la mar a la recerca de Ceix, en veure el seu cos naufragant.
La misericòrdia dels déus va fer que tots dos fossin transformats en alcions, aus que conserven l'amor i els vincles matrimonials.


Alcíone de Herbert James Draper1915.

9 comentaris:

  1. Encara que l' explicació va ser una mica complexa, el mite es interessant i alhora bonic perquè ens deixa clar l' amor entre Alcíone i Ceix. Com aquest, ja morts, s' ajunten un altre cop i formen una família.



    Alba Morales Ramón

    ResponElimina
  2. Un mite difícil d'explicar i alhora bastant interessant. Amb l'exposició del mite va quedar clar com els déus s'infiltren en les vides dels humans i canvien el seu camí totalment.




    ResponElimina
  3. Aquest resum del mite va ser una mica llarg, però va ser força interesant i bonic!



    Nadia Asfour Requena

    ResponElimina
  4. Força bé, Paula! Però recorda que havies de ser sintètica. A veure si el pots escurçar, d'acord?

    ResponElimina
  5. És un mite bastant difícil d 'explicar peró deixa clar que l'amor entre Alcíone i Ceix està més allà de la mort.

    ResponElimina
  6. El mite és bastant extens i una mica dens, però al final del mite mostra clarament com Alcíone escapa volant cap a la llibertat. Pel final aquest mite em recorda al d'Ariadna i Teseu. Quan Dèdal escapa del laberint amb el seu fill volant.

    ResponElimina
  7. L'explicació és bastant extensa i s'hauria entés millor si l'haguessis sintatitzat una mica més, però la en general ha estat força bé, i el mite ha estat interessant.

    ResponElimina
  8. Un mite llarg, però al final s'ha entés amb claretat.

    ResponElimina
  9. És un mite bastant llarg pèro ha valgut la pena escoltar-lo ja que ha estat interesant. M´ha agradat quan per fi escapa cap a la llibertat.

    ResponElimina