dissabte, 20 d’abril del 2013

Ocíroe


Mentre el centaure Quiró educava a Esculapi, fill de Febos i net de Zeus, Ocíroe la filla del centaure, que posseïa el do de predir el destí, s'apropà i vaticina que Esculapi posseiria el do de ressuscitar els morts. En fer-ho, el seu avi el fulminaria i desprès de mort Esculapi esdevindria una constel·lació.
Al acabar vaticinà per a Quiró que desprès de ser ferit accidentalment per Hèrcules, demanaria ser mortal pel dolor que li produiria la ferida. Després les tres Parques el matarien.
Al moment, castigada pel deus per haver revelat els secrets del destí, es transformà en euga.


Ocíroe transformada en euga

4 comentaris:

  1. Ha sigut força interessant, l'explicació ha estat encertada i l' imatge representa bé el mite.






    Alba Morales Ramón

    ResponElimina
  2. En aquest mite, després d'haver exposat uns altres dos, l'exposició ha continuat en igual qualitat respecte els anteriors. Pel que fa al contingut del mite deixa clar que és millor no saber el que passarà en el futur perquè el futur, ja arribarà.

    ResponElimina
  3. Molt interessant i amb la seva explicació l'he entès millor. Pel que jo he entès, aquest mite reflecteix que has de viure dia a dia el present i no pensar en el futur.

    Paula Cuadra

    ResponElimina
  4. Un mite bastant interessant. Crec que el que et vol dir aquest mite és que visquis el dia a dia i no pensis en la mort.

    ResponElimina